Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

19/10/2021

Airco slaapkamer – voor een koele nachtrust het hele jaar door

Je kent ze vast; plaknachten. Na een zinderende zomerdag volgt een warme nacht. Een nacht die zo warm is dat je er niet goed van kunt slapen. En met een beetje pech volgen nog een aantal van zulke nachten. De oplossing om verlost te zijn van plaknachten is eigenlijk simpel; een airco op je slaapkamer.

Dan bedoelen we geen mobiele airco die je slaapkamer wel koelt, maar zoveel lawaai maakt dat je daar dan weer niet van kunt slapen. Maar een vaste airco. Dat noemen we ook wel een split airco. Slaapkamers krijgen zo een aangenaam slaapklimaat. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. De beste temperatuur in je slaapkamer is overigens tussen de 16 en 18 graden. In de zomer kan de slaapkamertemperatuur maar zo richting de 30 graden stijgen.

Airco slaapkamer steeds populairder

De woonkamer en de slaapkamer zijn toch wel ruimtes in huis die het meest gekoeld worden met behulp van een airco. En dat is eigenlijk wel logisch, want na de woonkamer is de slaapkamer vaak de meest bewoonde ruimte. Als je weet dat het warm is op je slaapkamer ga je vaak al later naar bed dan normaal, terwijl je wekker wel gewoon op tijd gaat. Je slaapt dan al snel een paar uur minder op een nacht….En dat merk je vaak de volgende dag best wel.

Voordelen van een airco in de slaapkamer

Naast het feit dat een airco zorgt voor constante verkoeling in je slaapkamer, heeft een airco op de slaapkamer nog een paar voordelen. Zo ontvochtigt een airco de lucht, waardoor je niet meer dat plakkerige gevoel ervaart. Daarnaast kan een airco de lucht ook filteren, waardoor je slaapkamer wordt voorzien van schone lucht.

Met een airco op je slaapkamer laat je de ramen natuurlijk dicht. En dat heeft weer als voordeel dat je minder geluid van buiten hoort en dat ongedierte, waaronder muggen, niet naar binnen kunnen. Dus ook minder kans dat je van muggengezoem wakker wordt.

Airco slaapkamer; daar word ik toch verkouden van?

Dat is een opmerking die we vaak krijgen. Dat idee is vooral ontstaan van de airco’s op hotelkamers in warme landen. Maar in principe kan een airco je niet verkouden maken. Het gaat er vooral om dat je airco-installatie op de juiste manier is afgesteld en dat filters goed gereinigd worden. Dat kun je bereiken met regelmatig onderhoud van je airco.

Kortom; Een airco op je slaapkamer maakt je leven nog een stukje aangenamer. Vooral op hete, zomerse dagen. Plaknachten behoren dan voorgoed tot het verleden. En als het kouder wordt; dan kun je je slaapkamer prima verwarmen met een airco. Zorg er wel altijd voor dat je airco- installatie door een gecertificeerde monteur geïnstalleerd wordt.

Gratis advies aan huis

Twijfel je nog over een airco in de slaapkamer? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Neem contact op