Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Airco Zwolle

Bespaar op je energiekosten in je woning of bedrijf in Zwolle en geniet van een comfortabel binnenklimaat met de airco’s van Van den Brink Koeltechniek. Dankzij onze jarenlange ervaring bieden wij betrouwbare oplossingen voor het creëren van een aangename en constante temperatuur door het plaatsen van airco’s in Zwolle. Onze geavanceerde airconditioningsystemen hebben niet alleen een lange levensduur, maar zijn in staat om zowel te koelen als te verwarmen. Daardoor creëren onze airco’s het gehele jaar door het perfecte klimaat.

Airco installatie in Zwolle: het kan al binnen één dag!

Binnen één dag een airco installeren in Zwolle? Dat kan! Onze professionele airco installateurs in Zwolle kunnen ervoor zorgen dat jouw nieuwe Mitsubishi airco al binnen één dag draait. Daarmee kun je niet alleen direct genieten van je airco, maar je profiteert ook meteen mee van het ongekende rendement die airconditioning biedt. Onze airco’s in Zwolle werken namelijk op elektriciteit, waardoor jij je gasverbruik laag houdt en direct bespaart op je energierekening.

Energie besparen en je gasverbruik verminderen met duurzame airco’s in Zwolle

Je kunt behoorlijk besparen op de energiekosten van jouw woning of bedrijfspand door te verwarmen én te verkoelen met een airco in Zwolle. Bij Van den Brink Koeltechniek streven we naar duurzame oplossingen, en daarom hebben we er bewust voor gekozen om alleen te werken met energiezuinige, elektrische airconditioners die lang meegaan. Omdat ieder pand en iedere woning net even anders is, komen we graag langs om te kijken welke oplossing het beste bij jouw wensen en eisen past. Onze adviseurs en airco installateurs in Zwolle denken met alle plezier mee in het kiezen van de juiste airco voor jouw situatie.

Ben je van plan om helemaal van het gas af te gaan? Dan is het laten installeren van airconditioning bij jou in Zwolle een goede stap om je gasverbruik te verlagen.

——————–

Van den Brink Koeltechniek heeft in december 2020 een heel aantal airconditioning installaties geplaatst, zowel in de huiskamers als op de bovenste verdieping van onze locatie in Zwolle. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat voor onze bewoners én onze verzorgers. Juist op warme dagen waar de warmte naar boven stijgt, zien we dat de airco’s voor een aangename temperatuur zorgen. Erg goede service en korte lijntjes, we zijn erg blij met het resultaat! – Huub Paus

Driezorg

ENERGIE BESPAREN DOOR TE VERWARMEN MET EEN AIRCO IN ZWOLLE!

Je kunt behoorlijk besparen op de energiekosten door jouw woning of bedrijfspand in Zwolle met airco te verwarmen. Onze duurzame airco’s kunnen namelijk koelen én verwarmen. Dat doen ze zeer energiezuinig en zonder gebruik te maken van gas. Hoe dit werkt leggen we hieronder uit. Ben je van plan om helemaal van het gas af te gaan, dan is het laten installeren van airconditioning bij jou in Zwolle een goede stap. 

VERWARMEN MET AIRCO IN ZWOLLE, HOE ZIT DAT PRECIES?

Een airco is toch om mee te koelen? Nou, dat koelen is tegenwoordig nog maar de helft van de reden waarom men graag een airco in Zwolle wil aanschaffen. Wist je dat moderne airco’s tegenwoordig vrijwel allemaal ook een verwarmingsfunctie hebben? En niet zomaar een verwarmingsfunctie: jouw nieuwe airco is in de verwarmingsmodus een warmtepomp van hoog rendement. De energie die erin gaat (en dus de elektriciteit die je airco gebruikt) krijg je dubbel en dwars aan warmte terug. Zo kun je met je airco in Zwolle behoorlijk wat energie besparen en is je airconditioner ook in de koude maanden in staat je woning of bedrijfspand te voorzien van een aangename temperatuur.

RENDEMENT VAN HONDERDEN PROCENTEN

Rendement behalen met een airco in Zwolle? Dat kan! Wanneer je je ruimte namelijk met een airconditioner laat verwarmen, krijg je meer warmte-energie dan dat je er elektriciteit in stopt. Hoe dat kan? We leggen het uit aan de hand van de tegenhanger van de airco: de cv-ketel.

Het water in een cv-ketel wordt opgewarmd door de verbranding van gas. Daardoor zal het rendement van een cv-ketel nooit boven de 99,99% uitkomen, hoe vernuftig deze ook in elkaar steekt. Wanneer je een nieuwe, moderne airco in Zwolle laat plaatsen, kun je deze eigenlijk ook beschouwen als warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en heeft wat elektriciteit nodig om dit te kunnen doen, maar zal veel meer warmte uit de buitenlucht kunnen halen dan dat het nodig heeft om zijn werk te doen. Hierdoor kun je met een moderne airco-installatie in Zwolle rendement behalen tot wel 400%.

ALTIJD EEN AANGENAAM KLIMAAT MET EEN AIRCO IN ZWOLLE

Of je nu te maken hebt met een hete zomer- of kille winterdag, met een Van den Brink airco in Zwolle ben je altijd verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Onze duurzame airco’s zorgen voor het beste klimaat onder alle omstandigheden. Naast koelen en verwarmen kunnen onze airco’s ook de lucht ontvochtigen en zuiveren.  Onze monteurs zijn sterk in elk merk airconditioning, dus je zit bij ons niet alleen goed voor een Mitsubishi airco in Zwolle, maar ook voor veel andere merken. We kijken altijd naar de airco unit die het beste bij jou past. Of het nu gaat om een bedrijfsgebouw, supermarkt of woonhuis; wij helpen jou het hoofd koel te houden en zorgen voor een perfecte installatie van jouw airco te Zwolle. Om het beste binnenklimaat te blijven garanderen zorgen we naast optimale installatie ook voor het nodige onderhoud. Door regelmatig onderhoud houd je het energieverbruik op peil en verleng je de levensduur van de airco.

ALTIJD EEN AANGENAAM KLIMAAT MET EEN AIRCO IN ZWOLLE

Of je nu te maken hebt met een hete zomer- of kille winterdag, met een Van den Brink airco in Zwolle ben je altijd verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Onze duurzame airco’s  voor het beste klimaat onder alle omstandigheden. Naast koelen en verwarmen, ontvochtigen en zuiveren ze de lucht. Onze monteurs zijn sterk in elk merk airconditioning. Of het nu gaat om een bedrijfsgebouw, supermarkt of woonhuis; zij houden het hoofd koel en zorgen voor een perfecte installatie van jouw airco te Zwolle. Om het beste binnenklimaat te blijven garanderen, zorgen we naast optimale installatie ook voor het nodige onderhoud. Door regelmatig onderhoud houd je het energieverbruik op peil en verleng je de levensduur van de airco.

Adviesgesprek inplannen

AIRCO ZWOLLE – INSTALLATIE EN ONDERHOUD VOLGENS VASTE STAPPEN

Om een optimaal binnenklimaat te kunnen garanderen volgen we vaste stappen voor het installeren en onderhouden van jouw airco in Zwolle. Wil je graag een airco laten installeren in jouw huis of bedrijfspand? Vraag dan via onze website een gratis adviesgesprek aan. Meteen bellen voor een afspraak mag uiteraard ook. Samen met één van onze adviseurs bespreek je jouw wensen. We bekijken je woning of bedrijfspand en geven advies als het aankomt op de keuze qua airco. Ook kijken we natuurlijk naar de beste plek voor de installatie, zodat je airco voldoende luchttoevoer en –afvoer heeft en ook geen doorn in het oog is. Vervolgens wordt er een plan en offerte op maat gemaakt. Akkoord met de offerte? Dan plannen we een afspraak voor de installatie van jouw airco in Zwolle. De installatie van een airco is een koud kunstje voor onze ervaren monteurs en is meestal al binnen één dag gerealiseerd. Na installatie kun je, indien je dat wenst, een servicecontract met ons afsluiten. We zorgen dan voor jaarlijkse reiniging en onderhoud, zodat jouw airco blijft draaien als een zonnetje.

SPLIT-UNIT AIRCO IN ZWOLLE LATEN PLAATSEN?

Een veelgekozen airco in Zwolle is de split-unit airco. Deze airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit trekt de warme lucht uit de ruimte. Met behulp van koelvloeistof wordt warmte uit de lucht onttrokken en via de buitenunit naar buiten afgevoerd. De gekoelde lucht wordt daarna weer de ruimte ingeblazen. Zet je de airco op verwarmen, dan treedt de invertertechnologie in werking. De naam zegt het al: de werking van jouw airco wordt dan omgedraaid. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald, om de binnenlucht mee te verwarmen.

MULTI-SPLIT AIRCO

Als je een airco bij jou in Zwolle laat installeren, bepaal dan van tevoren hoeveel ruimtes je ermee wilt koelen en verwarmen (en ventileren en ontvochtigen, want dat kunnen de meeste airco’s ook), en welke ruimtes dit precies zijn. We hebben namelijk diverse multi-split airco’s in ons assortiment, die ieder hun eigen specialisatie hebben. Een multi-split airco werkt hetzelfde als een ‘reguliere’ split-airco, maar dan met meerdere binnenunits op één buitenunit. Zo kun je tot ongeveer 5 ruimtes tegelijk op één airco-installatie aansluiten. Handig voor als je meerdere ruimtes wilt voorzien van een airconditioner zonder meerdere buitenunits aan te moeten sluiten!

AIRCO IN ZWOLLE LATEN INSTALLEREN?

Maak een afspraak en vertel ons jouw wensen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je om een passende airco-installatie voor jouw specifieke situatie te vinden. Bel ons op via 038 – 333 27 35 of stuur een e-mail. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook. Wij hebben al airco’s geplaatst in onder andere Zwolle, Dronten, Vaassen, Meppel, Genemuiden, Almere, Apeldoorn en Kampen.

Adviesgesprek inplannen

Veelgestelde vragen over airco in Zwolle

Overweeg je bij jou in Zwolle airco te laten installeren? Dan wil je er waarschijnlijk eerst alles over weten. Het is goed mogelijk dat je met een aantal vragen zit. Daarom hebben we de meest gestelde vragen over de werking van een airco in Zwolle hieronder voor je neergezet. Staat jouw vraag er niet tussen, of is het nog niet helemaal duidelijk? Geen zorgen! Neem contact met ons op en een van onze adviseurs helpt je graag.

Hoe werkt een airco als verwarming?

Wanneer je je airco in Zwolle als verwarming gebruikt, werkt deze als lucht/lucht-warmtepomp. Het gaat hierbij altijd om een (multi-)split unit airco. De buitenunit trekt met de ventilator buitenlucht aan. De warmte uit de buitenlucht wordt afgegeven aan de vloeistof in de leiding van de airco. De verwarmde vloeistof stroomt naar de binnenunit, die deze warmte uit de vloeistof haalt en aan de binnenlucht afgeeft.

Hoe kan mijn airco verwarmen met zo’n hoog rendement?

De airco (warmtepomp) haalt warmte uit de buitenlucht. In verhouding kan deze veel meer warmte-energie uit de buitenlucht halen, dan dat er aan elektriciteit nodig is om de airco te laten werken.

Kan airco ook verwarmen als het buiten vriest?

Ja, dat kan! De meeste airco’s werken nog goed bij temperaturen van -10 tot -15 0C. Dit kan omdat er altijd warmte-energie in de lucht zit, ongeacht de temperatuur. Hoe lager de buitentemperatuur, hoe lager de dichtheid van deze energie. Als het flink vriest kan het dus wel zo zijn dat het rendement van de warmtepomp-airco achteruitgaat.

Kan mijn airco ook voor warm water zorgen?

Wil je helemaal van het gas af? Dan kun je kijken naar de mogelijkheid om te investeren in een hybride systeem. Een reguliere airco in Zwolle kan namelijk geen water opwarmen. Hiervoor zal je een speciaal lucht/water-systeem nodig hebben. Deze kunnen zowel de lucht als water verwarmen. Wil je een airco die je kan voorzien van warm water? Neem contact met ons op en vraag naar hybride oplossingen. We adviseren je graag over de mogelijkheden!