Whatsapp icon

Airco Zwolle

Bespaar energie in je bedrijf of woning in Zwolle met airco van Van den Brink Koeltechniek. We zorgen al jarenlang in heel de regio en verder voor een comfortabel en constant binnenklimaat. Onze airco’s hebben een lange levensduur, kunnen koelen én verwarmen en zijn binnen één dag geïnstalleerd. Het mooie is: ze werken op elektriciteit en verwarmen met een ongekend rendement. Dit is dé manier om te besparen op gasverbruik en goedkoper te verwarmen. Zo kun jij snel en optimaal genieten van jouw airco in Zwolle. Samen bepalen we de meest duurzame oplossing voor jouw woning of bedrijfspand.

——————–

Van den Brink Koeltechniek heeft in december 2020 een heel aantal airconditioning installaties geplaatst, zowel in de huiskamers als op de bovenste verdieping van onze locatie in Zwolle. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat voor onze bewoners én onze verzorgers. Juist op warme dagen waar de warmte naar boven stijgt, zien we dat de airco’s voor een aangename temperatuur zorgen. Erg goede service en korte lijntjes, we zijn erg blij met het resultaat! – Huub Paus

Driezorg

ENERGIE BESPAREN DOOR TE VERWARMEN MET EEN AIRCO IN ZWOLLE!

Je kunt behoorlijk besparen op de energiekosten door jouw woning of bedrijfspand in Zwolle met airco te verwarmen. Onze duurzame airco’s kunnen namelijk koelen én verwarmen. Dat doen ze zeer energiezuinig en zonder gebruik te maken van gas. Hoe dit werkt leggen we hieronder uit. Ben je van plan om helemaal van het gas af te gaan, dan is het laten installeren van airconditioning bij jou in Zwolle een goede stap. 

VERWARMEN MET AIRCO IN ZWOLLE, HOE ZIT DAT PRECIES?

Een airco is toch om mee te koelen? Nou, dat koelen is tegenwoordig nog maar de helft van de reden waarom men in Zwolle graag een airco wil aanschaffen. Moderne airco’s hebben vrijwel allemaal een verwarmingsfunctie. En niet zomaar een verwarmingsfunctie; jouw nieuwe airco is in de verwarmingsmodus een hoogrendements-warmtepomp. De energie die erin gaat (elektriciteit) krijg je dubbel en dwars aan warmte terug. Zo kun je bij jou in Zwolle met een airco flink wat energie besparen!

RENDEMENT VAN HONDERDEN PROCENTEN

Wanneer je de airco jouw ruimte in Zwolle laat verwarmen, krijg je meer warmte-energie dan dat je er aan elektriciteit instopt. Hoe kan dat, zul je je wellicht afvragen. We zullen het verschil uitleggen met de werking van een cv-ketel. Het rendement van een cv-ketel zal nooit boven de 99,99% uitkomen, hoe vernuftig deze ook in elkaar steekt. Het water in de ketel wordt opgewarmd door de verbranding van gas. Een warmtepomp daarentegen (wat jouw airco in Zwolle in feite is), haalt de energie uit de buitenlucht. De warmtepomp heeft wat elektriciteit nodig om dit te kunnen doen, maar kan veel meer warmte uit de buitenlucht halen dan dat het nodig heeft om te draaien. Moderne airco-installaties, die we bij jou in Zwolle plaatsen, kunnen hierdoor rendementen halen tot wel 400%. 

ALTIJD EEN AANGENAAM KLIMAAT MET EEN AIRCO IN ZWOLLE

Of je nu te maken hebt met een hete zomer- of kille winterdag, met een Van den Brink airco in Zwolle ben je altijd verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Onze duurzame airco’s  voor het beste klimaat onder alle omstandigheden. Naast koelen en verwarmen, ontvochtigen en zuiveren ze de lucht. Onze monteurs zijn sterk in elk merk airconditioning. Of het nu gaat om een bedrijfsgebouw, supermarkt of woonhuis; zij houden het hoofd koel en zorgen voor een perfecte installatie van jouw airco te Zwolle. Om het beste binnenklimaat te blijven garanderen, zorgen we naast optimale installatie ook voor het nodige onderhoud. Door regelmatig onderhoud houd je het energieverbruik op peil en verleng je de levensduur van de airco.

Adviesgesprek inplannen

AIRCO ZWOLLE – INSTALLATIE EN ONDERHOUD VOLGENS VASTE STAPPEN

Om een optimaal binnenklimaat te kunnen garanderen volgen we vaste stappen voor het installeren en onderhouden van jouw airco in Zwolle. Wil je graag een airco laten installeren in jouw huis of bedrijfspand? Vraag dan via onze website een gratis adviesgesprek aan. Meteen bellen voor een afspraak mag uiteraard ook. Samen met één van onze adviseurs bespreek je jouw wensen. We bekijken je woning of bedrijfspand en bepalen de beste plek voor de installatie. Vervolgens wordt er een plan en offerte op maat gemaakt. Akkoord met de offerte? Dan plannen we een afspraak voor de installatie van jouw airco in Zwolle. De installatie van een airco is een koud kunstje voor onze ervaren monteurs en is meestal al binnen één dag gerealiseerd. Na installatie kun je een servicecontract met ons afsluiten. We zorgen dan voor jaarlijkse reiniging en onderhoud, zodat jouw airco blijft draaien als een zonnetje.

SPLIT-UNIT AIRCO IN ZWOLLE LATEN PLAATSEN?

Een veelgekozen airco in Zwolle is de split-unit airco. Deze airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit trekt de warme lucht uit de ruimte. Met behulp van koelvloeistof wordt warmte uit de lucht onttrokken en via de buitenunit naar buiten afgevoerd. De gekoelde lucht wordt weer de ruimte ingeblazen. Zet je de airco op verwarmen, dan treedt de invertertechnologie in werking. De naam zegt het al: de werking van jouw airco wordt dan omgedraaid. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald, om de binnenlucht mee te verwarmen.

MULTI-SPLIT AIRCO

Als je airco bij jou in Zwolle laat installeren, bepaal dan van tevoren welke en hoeveel ruimtes je ermee wilt koelen en verwarmen (en ventileren en ontvochtigen, want dat kunnen de meeste airco’s ook). We hebben namelijk diverse multi-split airco’s. Deze werken hetzelfde als een ‘gewone’ split-airco, maar dan met meerdere binnenunits op één buitenunit. Zo kun je tot ongeveer 5 ruimtes tegelijk op één airco-installatie aansluiten.

AIRCO IN ZWOLLE LATEN INSTALLEREN?

Maak een afspraak en vertel ons jouw wensen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je om een passende airco-installatie voor jouw specifieke situatie te vinden. Bel ons op via 038 – 333 27 35 of stuur een e-mail. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook. Wij hebben al airco’s geplaatst in onder andere Zwolle, Dronten, Vaassen, Meppel, Genemuiden, Almere, Apeldoorn en Kampen.

Adviesgesprek inplannen

Veelgestelde vragen over airco in Zwolle

Overweeg je bij jou in Zwolle airco te laten installeren, dan wil je er waarschijnlijk eerst alles van weten. In de tekst hierboven vind je al veel informatie. Toch kan het zijn dat je nog met vragen zit, of gewoonweg geen tijd hebt om de hele tekst door te lezen. Daarom zetten we hieronder de meest gestelde vragen over koelen en verwarmen met airco, hoe airco in Zwolle je kan helpen van het gas af te gaan en meer.

Hoe werkt een airco als verwarming?

Wanneer jouw airco in Zwolle als verwarming wordt gebruikt, werkt deze als lucht/lucht-warmtepomp. Het gaat hierbij altijd om een (multi-)split unit airco. De buitenunit trekt met de ventilator buitenlucht aan. De warmte uit de buitenlucht wordt afgegeven aan de vloeistof in de leiding van de airco. De verwarmde vloeistof stroomt naar de binnenunit, die deze warmte uit de vloeistof haalt en aan de binnenlucht afgeeft.

Hoe kan mijn airco verwarmen met zo’n hoog rendement?

De airco (warmtepomp) haalt warmte uit de buitenlucht. In verhouding kan deze veel meer warmte-energie uit de buitenlucht halen, dan dat er aan elektriciteit nodig is om de airco te laten werken.

Kan airco ook verwarmen als het buiten vriest?

Ja dat kan. De meeste airco’s werken nog goed bij temperaturen van -10 tot -15 0C. Dit kan omdat er altijd warmte-energie in de lucht zit. Hoe lager de buitentemperatuur, hoe lager de dichtheid van deze energie. Als het flink vriest, gaat dus wel het rendement van de warmtepomp-airco achteruit.

Kan mijn airco ook voor warm water zorgen?

Je hebt groot gelijk; zo ga je helemáál van het gas af. De airco (lucht/lucht-warmtepomp) zelf kan geen water opwarmen. Hiervoor is een lucht/water-systeem nodig. Veel fabrikanten hebben hybride systemen ontwikkeld, die zowel de lucht als het water kunnen verwarmen. Heb je toch contact met Van den Brink over airco in Zwolle, vraag dan meteen naar deze hybride oplossingen.