Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Van een goed onderhouden airco heb je jaren plezier!

Airco onderhoud

Heerlijk en zorgeloos blijven genieten van je airco-installatie? Onderhoud je airco dan goed. Laat je airco jaarlijks checken door één van onze installateurs. De installatie wordt dan grondig bekeken en schoongemaakt. Zo kan jouw airco er weer probleemloos tegenaan.

Waarom je airco-installatie onderhouden?

Een jaarlijkse airco-apk? Dat is niet alleen bepalend voor de levensduur van je installatie, maar je voorkomt ook storingen. Daarnaast is jaarlijks onderhoud belangrijk voor het behoud van de garantie. Wanneer een airco niet netjes wordt onderhouden door een professional, dan zien we vaak de volgende problemen ontstaan:

 • Meer lawaai
 • Verminderd koelvermogen
 • Hogere energiekosten
 • Storingen

Onderhoud volgens vaste stappen

Een vriendelijke monteur komt je airco-installatie met liefde onderhouden. Aan de hand van een checklist controleert hij de airco op een aantal vaste punten. Hij test de capaciteit van de airco en de uitstroomtemperatuur van de lucht. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Ook controleert hij de aansluitingen en de systeembeveiliging. En tenslotte worden de filters goed gereinigd, want die hebben door het jaar heen heel wat stofjes verzameld. Als het nodig is wordt het filter vervangen. Want blinkende filters zijn van groot belang voor een optimale werking van je airco.

Het onderhoud en eventuele bijzonderheden worden genoteerd in een logboek. Dan weet een collega-monteur precies wat er gedaan is bij een volgend bezoek.

 1. 1

  Storingsdienst

 2. 2

  24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

 3. 3

  Vaak dezelfde dag al een monteur op de stoep

Wij kennen je airco

We kennen onze eigen producten natuurlijk door en door, maar weten ook alles over installaties die niet door ons geïnstalleerd zijn. Wij zijn er om jou te helpen. Om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door kunt genieten van je airco.

En als we toch op bezoek zijn, dan geven we je ook nog een aantal tips om zelf je airco schoon te houden tot de volgende onderhoudsbeurt. En natuurlijk kun je zelf ook nog wat vragen stellen, onze monteurs beantwoorden ze graag.

Service- en onderhoudscontract

Bij installatie van je airco-installatie kun je ervoor kiezen om een service- en onderhoudscontract met ons af te sluiten. We komen dan periodiek bij je langs om je airco te controleren. Maar ook bij storingen en reparatie staan we snel voor je deur.

Met de zomer in de aantocht hebben we ervoor gekozen om een airco te laten installeren bij ons op zolder. Van den Brink heeft dit alles binnen twee weken voor ons geregeld. Goed advies en een zeer nette installatie. Aardige mannen die alles vakkundig hebben opgehangen en de kabels en leidingen netjes uit het zicht hebben weggewerkt. – Henry Penninkhof

Onderhoud