Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Airco in Utrecht

Als we met z’n allen ergens níet warm van worden, dan is het wel de gasrekening. Gelukkig is er een alternatief voor verwarmen op gas. Laat je bij jou in Utrecht airco installeren door Van den Brink Koeltechniek, dan heb je direct een warmtepomp in huis (of op de zaak). En zoals je weet werken die op stroom. Dag hoge gasrekening! Nou is het niet aan te raden zomaar een airco te kopen en te installeren. Wij adviseren je graag over de juiste warmtepomp-airco voor jouw Utrechtse woning of bedrijf, installeren deze en als je wilt onderhouden we ‘m ook nog. Na een kleine investering heb je het straks altijd lekker warm!

——————–

Van den Brink Koeltechniek heeft in december 2020 een heel aantal airconditioning installaties geplaatst, zowel in de huiskamers als op de bovenste verdieping van onze locatie in Zwolle. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat voor onze bewoners én onze verzorgers. Juist op warme dagen waar de warmte naar boven stijgt, zien we dat de airco’s voor een aangename temperatuur zorgen. Erg goede service en korte lijntjes, we zijn erg blij met het resultaat! – Huub Paus

Driezorg

Bespaar op je energierekening door te verwarmen met airco in Utrecht

Met een airco van Van den Brink Koeltechniek ben je altijd verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Een airco in Utrecht kan namelijk meer dan alleen verkoelen. Onze uiterst duurzame airco’s kunnen namelijk koelen én verwarmen. Onze monteurs zijn sterk in elk merk airconditioning. Wij plaatsen airco’s in onder andere woonhuizen, supermarkten en bedrijfsgebouwen.

Om het lage energieverbuik op peil te houden en de levensduur van de airco te verlengen, is onderhoud nodig. Onze monteurs zorgt naast de installatie ook voor het nodige onderhoud aan de airconditioning.

Verwarmen met airco? 

Een airco is toch om mee te koelen? Nou, dat koelen is tegenwoordig nog maar de helft van de reden waarom men in Utrecht aan de airco gaat. Moderne airco’s hebben vrijwel allemaal een verwarmingsfunctie. En niet zomaar een verwarmingsfunctie; jouw nieuwe airco is in de verwarmingsmodus een hoogrendements-warmtepomp. De energie die erin gaat (elektriciteit) krijg je dubbel en dwars aan warmte terug. Zo kun je bij jou in Utrecht met airco flink besparen!

Besparen met airco in Utrecht

Of we het nou leuk vinden of niet, het is nu wel duidelijk dat we zo snel mogelijk van het gas af moeten. De laatste jaren hebben zich hiervoor meerdere aanleidingen gepresenteerd. Een warmtepomp-airco is een zeer voordelig alternatief voor zowel particulieren als bedrijven in Utrecht. Met een enkele airco-installatie hou je meerdere kamers of bedrijfsruimtes op een comfortabele temperatuur. Tenminste, als je de juiste airco hebt, die vakkundig is geïnstalleerd en goed wordt onderhouden.

Soorten airco’s

Wellicht heb je al een aantal soorten airco’s in Utrecht of elders gezien. De soort met wieltjes, die je op de grond zet met een luchtslang uit het raam? Dat is een mobiele airco. Een snelle en flexibele oplossing om een kleine ruimte te koelen en verwarmen. Als airco-installateur bieden we liever een oplossing voor de lange termijn en dan kom je al snel op de volgende soort: de split-unit airco.

Split-unit airco’s

Een split-unit airco is in Utrecht een veelgekozen soort airco. Deze bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit trekt de warme lucht uit de ruimte. Met behulp van koelvloeistof wordt warmte uit de lucht onttrokken en via de buitenunit naar buiten afgevoerd. De gekoelde lucht wordt weer de ruimte ingeblazen. Zet je de airco op verwarmen, dan treedt de invertertechnologie in werking. De naam zegt het al: de werking van jouw Utrechtse airco wordt dan omgedraaid. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald, om de binnenlucht mee te verwarmen.

Multi-split airco’s

Als je airco bij jou in Utrecht laat installeren, bepaal dan van tevoren welke en hoeveel ruimtes je ermee wilt koelen en verwarmen (en ventileren en ontvochtigen, want dat kunnen de meeste airco’s ook). We hebben namelijk diverse multi-split airco’s. Deze werken hetzelfde als een ‘gewone’ split-airco, maar dan met meerdere binnenunits op één buitenunit. Zo kun je tot ongeveer 5 ruimtes tegelijk op één airco-installatie aansluiten. 

Service en onderhoud van airco

Heb je contact met ons opgenomen en hebben wij na deskundig advies airco bij jou in Utrecht geïnstalleerd, dan geniet je lange tijd van een fijne temperatuur en frisse lucht in huis of op de zaak. Nu is het zaak om de airco zo lang mogelijk in de lucht te houden. Daarvoor is jaarlijks onderhoud noodzakelijk (en voor bedrijven vaak verplicht). Net als de installatie dient dit door gecertificeerd personeel gedaan te worden. Je raadt het al: bij Van den Brink Koeltechniek hebben we alle certificaten en expertise in huis om jouw airco in Utrecht jarenlang als een zonnetje te laten draaien.

Airco in Utrecht: wij regelen het voor je

Of je nu een klein appartement aan de gracht hebt of een kantoorpand buiten Utrecht, besparen met airco klinkt je vast goed in de oren. Laat een van onze coole gasten eens kijken naar jouw situatie. Deze zal je adviseren welk aircosysteem voor jou de beste keus is en je precies voorrekenen wat de investering zal worden voor aanschaf, installatie en onderhoud. Je zult zien dat je in korte tijd de investering terug hebt verdiend. Bespaar ook met airco in Utrecht; plan nu een gratis adviesgesprek met Van den Brink Koeltechniek.

Maak een afspraak voor airconditioning in Utrecht

Maak direct een afspraak en vertel ons jouw wensen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je om een passende airco installatie voor jouw specifieke situatie te vinden. Bel ons op via 038 – 333 27 35 of stuur een e-mail. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook. Wij hebben al airco’s geplaatst in de regio in onder andere Utrecht, Zwolle, Dronten, Vaassen, Meppel, Genemuiden, Almere, Apeldoorn  en Kampen.

Adviesgesprek inplannen