Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

25/10/2021

Bespaar gas door een airco in te zetten als warmtepomp

Bij een airco denk je waarschijnlijk als eerste aan het verkoelen van je woning op hete zomerdagen. Wat veel mensen niet weten is dat je met een split airco, uitgerust met warmtepompsysteem, ook zeer rendabel kan verwarmen op koudere dagen. Een erg aantrekkelijke optie, zeker met de momenteel stijgende gasprijzen. De prijs van gas is in een jaar tijd met 600 tot 800 procent gestegen. Een goede airco installatie is de investering daarom dubbel en dwars waard. Met een airco creëer je het hele jaar door een ideaal klimaat, afgestemd op jouw wensen.

Een goede airco is energiezuinig en stil

Het is natuurlijk aantrekkelijk voor de laagste prijs te gaan bij de aanschaf van een airco installatie. Echter zal dit op de lange termijn enkel voor hogere kosten en irritatie zorgen. Daar waar een goede airco energiezuinig en nagenoeg geluidstil is, verbruiken goedkopere varianten meer energie én maken ze een hinderlijk zoemend geluid. Een goede airco installatie onttrekt tot wel 75% van de totale warmte uit de buitenlucht, waardoor voor slechts 25% van de opgewekte warmte elektriciteit nodig is. Onze Mitsubishi split airco’s zijn gerenommeerde airco installaties, die zich door de jaren bewezen hebben. Ook houden zij zich continu bezig met innovatie en duurzaamheid. Zo bespaar je met een Van den Brink airco op je energiekosten én verhoog je de waarde van je woning.

Altijd een aangenaam en gezond klimaat in huis

Onze kwalitatieve split airco’s kunnen naast verkoelen en verwarmen ook ontvochtigen, ventileren en zuiveren. Een kwalitatieve airco houdt de drie factoren van klimaatbeheersing; temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie, perfect in balans. Zo geniet je met een split airco altijd van een aangenaam en gezond leefklimaat, afgestemd op jouw wensen. Bij de installatie van een airco stemmen wij deze volledig af op jouw situatie en ritme. Hierdoor heb je nauwelijks omkijken naar de bediening van het systeem. Met een split airco investeer je in een duurzaam klimaatbeheersingssysteem; een installatie die jarenlang meegaat en geen energie slurpt. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.

Lage energiekosten met een jaarlijkse airco-apk

Voor een optimale werking van jouw split airco adviseren we je het systeem periodiek te laten onderhouden. Je kunt hiervoor een service- en onderhoudscontract met ons afsluiten. We komen dan jaarlijks bij je langs om je airco te controleren en onderhouden. En ook in het geval van een storing staan we snel voor je deur. Wanneer een airco niet netjes wordt onderhouden ontstaan er vaak verschillende problemen. Denk hierbij aan meer lawaai, verminderd verwarmings- en koelvermogen, hogere energiekosten en meer storingen. Met een service- en onderhoudscontract bij Van den Brink ben je verzekerd van 24-uurs service, vakkundige monteurs en snelle oplossingen.

Adviesgesprek aan huis

Benieuwd naar de mogelijkheden van een split airco als warmtepomp voor jouw woning? Onze specialisten helpen je graag verder met een advies op maat.

Contact opnemen