Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

09/01/2017

Biohorma, Elburg

Oplossing gevonden voor beter hergebruik restwarmte

Biohorma is een bedrijf in Elburg wat al vele innovaties heeft toegepast omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Biohorma. Bertus Bos en Jan Puttenstein, van de Technische Dienst, wilden de restwarmte direct gebruiken voor een nieuwe expeditiehal. Door deze oplossing zou er meer rendement gehaald gaan worden uit de restwarmte. Daarnaast moest de nieuwe expeditiehal voldoen aan de richtlijnen voor opslag van ‘gereed product’. Al geruime tijd waren zij op zoek naar een passende  oplossing hiervoor.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Biohorma. De Technische Dienst, wilde de restwarmte direct gebruiken voor een nieuwe expeditiehal. Door deze oplossing wordt meer rendement gehaald uit de restwarmte. Daarnaast moest de nieuwe expeditiehal voldoen aan andere eisen. Met Van den Brink Koeltechniek hebben we een innovatief ventilatiesysteem toegepast. – Biohorma

Elburg

Duurzame oplossing met innovatief ventilatiesysteem

Omdat wij voor Biohorma al diverse onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op het gebied van koel-en vriestechniek en klimaatbeheersing zijn wij hiervoor benaderd. Wij denken graag mee met onze opdrachtgevers in het vinden van duurzame en passende oplossingen. Samen besloten wij om een innovatief ventilatiesysteem toe te passen.

Constante temperatuur in opslaghal

Dit systeem zorgt er voor dat de restwarmte in de winter (of gekoelde lucht in de zomer) uit de
bestaande expeditiehal wordt overgepompt naar de nieuwe expeditie hal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van goed isolerende kanalen en een ventilatiekast die de restwarmte-stroom goed aan kan. Daarbij is het belangrijk dat de drukhuishouding van de bestaande expeditie hal in tact blijft. Zo blijven ook de producten in de nieuwe opslaghal op een constante temperatuur bewaard. En dat met een zeer laag energieverbruik.

Heb jij een uitdaging voor ons?

Samen kijken naar de mogelijkheden en zoeken naar een oplossing? Bij van den Brink Koeltechnieken zijn we er van overtuigd dat geen uitdaging te groot is!

Daag ons uit!