Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

24/01/2024

Houd griep buiten de deur met klimaatinstallatie in huis

Onze leefomgeving binnen, waar we een groot deel van ons leven doorbrengen, heeft een enorme invloed op ons welzijn en onze gezondheid. Of we nu thuis zijn of op kantoor werken, de kwaliteit van het binnenklimaat speelt een grote rol in hoe we ons voelen en functioneren. Gelukkig kunnen moderne klimaatbeheersingstechnieken helpen bij het creëren van een binnenklimaat dat niet alleen comfortabel is, maar ook de natuurlijke omgeving nabootst en negatieve milieufactoren zoals stof, pollen en vuil filtert.

Waarom is een goed binnenklimaat belangrijk?

Tijdens de wintermaanden zijn mensen vaak vatbaarder voor ziekten als griep en verkoudheid. Men spendeert meer tijd binnenshuis en komt vaker bij elkaar, wat de kans op besmetting vergroot. Gedurende de winter worden ramen en deuren dichtgehouden om warmte binnen te houden, wat leidt tot minder ventilatie en een verontreinigd binnenklimaat. Het is dan ook geen verrassing dat meer mensen ziek worden in de winter dan in de zomer.

In de zomer komen er andere factoren kijken. Zo is het koel houden van de woning een grote uitdaging voor bijna elk huishouden zonder airconditioner. Werk je daarbij veel vanuit huis? Dan is het belangrijk om niet op een snikhete zolderkamer te werken. De beste tempratuur om in te werken ligt namelijk rond een discutabele 21 graden. Stijgt de tempratuur boven de 25 graden, dan worden we suf wat ons prestatievermogen weer beïnvloed.

Een klimaatbeheersing je woning biedt veel meer voordelen dan slechtst het regelen van jouw ideale binnentemperatuur. Dit slimme systeem zorgt namelijk ook voor je gezondheid, productiviteit en welzijn. Door een slimme klimaatinstallatie te laten plaatsen, deze regelmatig te laten onderhouden en de juiste luchtfilters kunnen we jouw perfecte leef- en werkomgeving creëren, wat fundamenteel is voor een cool, gezond leven! De juiste balans vinden tussen binnentemperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie is dan ook essentieel om aangenaam thuis te komen.

De klimaatbeheersing van Mitsubishi Heavy Industries zijn standaard voorzien van geavanceerde filtratietechnologie

* Overweeg je klimaatbeheersing in huis? Let bij het aanvragen van een offerte altijd op de toevoeging van extra functionaliteiten zoals een desinfectiesysteem en filters.

Van Den Brink Koeltechniek Particuliere Airco Werking

Focus op gezondheid

In de nasleep van de COVID-19-pandemie is de aandacht voor gezondheid binnenshuis en op de werkvloer aanzienlijk toegenomen. Een gezonde woon- en werkomgeving creëer je namelijk niet alleen met een fijne tempratuur. Schone lucht binnenshuis is hierin juist een heel belangrijke component om geen griep, verkoudheid of andere ziekten op te lopen. De klimaatbeheersing van Mitsubishi Heavy Industries die wij aanbieden zijn standaard voorzien van geavanceerde filtratietechnologie. Hiermee worden ongewenste geuren, pollen en stofdeeltjes effectief uit de lucht gehaald. Bovendien is er de mogelijkheid om het systeem te upgraden met desinfectiesystemen, waardoor het ook kan helpen om virussen op afstand te houden. De filters in de airconditioners zijn speciaal ontworpen om bijvoorbeeld stuifmeel, luizen en allergenen te elimineren. Dit resulteert in een omgeving met minder virussen, bacteriën en vervelende luchtjes.

De voordelen van klimaatbeheersing in huis

 1. 1

  Altijd zuivere, gezonde lucht binnenshuis

 2. 2

  Controle over de tempratuur

 3. 3

  Geruisloos en tochtvrij

 4. 4

  Milieuvriendelijk en duurzaam

 5. 5

  Verwarm en verkoel tot meerdere ruimtes

Wat is het verschil tussen een airco en klimaatbeheersing in huis?

Een airconditioning werkt door lucht in een ruimte te circuleren, maar dit betekent niet dat het automatisch de lucht reinigt. Het systeem haalt lucht uit de omgeving, koelt of verwarmt deze, en blaast het vervolgens terug. Aan de andere kant, biedt een klimaatinstallatie veel meer functies aan zoals koelen, verwarmen, luchtventilatie, en het continu leveren van frisse, schone lucht. En het is vooral deze constante stroom van verse lucht die essentieel is om het hele jaar door gezond te blijven!

Met de duurzame klimaatbeheersing van Van den Brink kost het beheer van het binnenklimaat geen enkele moeite. De systemen zijn namelijk zo ontworpen dat ze weinig tot geen handmatige bediening vereisen. De klimaatinstallatie wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en dagritme zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Geschikt voor elk type woning, draagt onze klimaatbeheersing bij aan een significante verlaging van jouw energiekosten en een waardevermeerdering van je woning. Met een klimaatbeheersing van Van den Brink Koeltechniek haal je het allerbeste in huis voor een gezond en duurzaam binnenklimaat!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een klimaatbeheersing in huis?

Zorg ervoor dat je klimaatsysteem aan alle normen voldoet en optimaal functioneert door te kiezen voor een vakman met NVKL -accreditatie. Deze experts zijn gespecialiseerd in het installeren, afstellen en onderhouden van airco’s. Ze bieden persoonlijk en professioneel advies afgestemd op jouw behoeften. Van den Brink Koeltechniek voldoet aan alle normen en vereisten van de NVKL-certificering. Ons bedrijf ondergaat elke twee jaar een onafhankelijke inspectie waarbij onze expertise en kwaliteit grondig worden beoordeeld en gevalideerd.

Daarnaast biedt NVKL een regeling voor geschillenbeslechting, wat inhoudt dat je, door te werken met een NVKL-gecertificeerde professional, verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaande afhandeling van je project.

Onderhoud en inspectie van je installatie

Om het systeem goed te laten functioneren, is regelmatig onderhoud en inspectie essentieel. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur en efficiëntie van de airco, maar ook voor het behoud van een gezond binnenklimaat in je huis.

Van den Brink Koeltechniek is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van jouw klimaatbeheersing! Wij zorgen ervoor dat jouw installatie altijd in optimale staat verkeert, waardoor je zowel de levensduur van je airco verlengt als een gezond binnenklimaat in je woning behoudt.

 

Gratis adviesgesprek aan huis

Benieuwd naar de mogelijkheden van klimaatbeheersing in jouw woning? Onze specialisten helpen je graag verder met een advies op maat.

Contact opnemen