Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

23/07/2023

Kan ik mijn airco ook in het najaar en de winter gebruiken?

Veel mensen schaffen een airco aan om het huis of bedrijfspand lekker koel te kunnen krijgen tijdens warme zomerdagen. Een traditionele airco die enkel kan koelen zal op koudere dagen stof staan te happen. Kies je voor een split airco? Dan kun je deze ook in het najaar en de winter gebruiken. Je geniet dan het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat.

Een split airco kan meer dan alleen verkoelen

Bij de aanschaf van een airco is het belangrijk te bepalen waarvoor je deze wilt gebruiken. Schaf je de airco enkel aan om de saunatemperaturen op zolder omlaag te brengen tijdens een hete zomerdag? Dan voldoet de ‘traditionele’ airco, die enkel kan koelen. Wil je het hele jaar door gebruik kunnen maken van de airco? Kies dan voor een split airco, uitgerust met warmtepompsysteem. Dit type airco-installatie kan naast verkoelen namelijk ook verwarmen. Zo kan de airco tijdens de wintermaanden ingezet worden als verwarming. En je vraagt je misschien af of dit niet gaat zorgen voor een enorm hoge energierekening? Het antwoord is nee. Wanneer de airco is voorzien van een hoog energielabel (A+ of hoger) én goed is afgesteld, is deze zelfs zuiniger dan gasverwarming.

Het hele jaar een comfortabel binnenklimaat

De split airco zorgt het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat. Een constante temperatuur is hier één onderdeel van. Dit type airco-installatie biedt het exacte koel- of verwarmingsvermogen dat op dat moment nodig is. Dat kan 0 of 100% zijn, maar ook iedere waarde hiertussen. Een goede split airco is muisstil, je hoort enkel het bewegen van lucht. En naast koelen en verwarmen kan dit type airco-installatie ook:

– Het vochtgehalte in de ruimte op pijl houden.

– De lucht zuiveren met behulp van speciale filters.

– Verschillende ruimtes op temperatuur houden.

Jouw ideale airco in 5 stappen geïnstalleerd

Bij de aanschaf van een airco ga je niet over één nacht ijs. Daarom bieden we bij Van den Brink Koeltechniek een gratis adviesgesprek aan. Samen met de adviseur bespreek je jouw wensen. Onze adviseur zal de woning bekijken en de beste plek voor de airco-installatie bepalen. Vervolgens zullen wij een offerte op maat voor je opstellen, met duidelijke specificaties en geen verassingen achteraf. Heb je akkoord gegeven op de offerte? Dan plannen we een installatiedatum. De airco is in de meeste gevallen binnen één dag geïnstalleerd. Na de installatie kun je ervoor kezen een servicecontract met ons af te sluiten. We komen de airco dan periodiek onderhouden, zodat deze blijft lopen als een zonnetje!

Gratis adviesgesprek aan huis

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (split) airco? Onze specialisten helpen je graag verder met een advies op maat.

Contact opnemen