Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

05/12/2017

Koeling Bruinvissenbaai Dolfinarium Harderwijk met Smart Climate Unit

De gewenste watertemperatuur is ongeveer 16oC tot maximaal 18oC. Door de weersinvloeden van buitenaf steeg de watertemperatuur met grote regelmaat boven de gewenste temperaturen. Wij moesten dan ruim 400.000 liter water verversen, zout toevoegen wat veel energie, tijd en arbeid vergde.

Ik heb van den Brink Koeltechniek benaderd om mee te denken over het koelen van het water van de Bruinvissenbaai. Na een goede inventarisatie van de problemen en wensen hebben wij een voorstel ontvangen om door gebruik te maken van 3 Smart Climate Units (warmtepompen) met hierop gekoppeld 3 zoutwaterbestendige warmtewisselaars het water te koelen. Door deze toepassing is de temperatuur van het water zeer goed beheersbaar geworden. Hierdoor besparen wij zeer veel water, zout, energie en arbeid. Wat uiteindelijk weer goed is voor het milieu.

Eerder kwam Van den Brink Koeltechniek al met de oplossing voor de temperatuurbeheersing op het Roggenrif van het Dolfinarium. Het verschil hierbij is dat het water van het Roggenrif zowel gekoeld als verwarmd moest worden. Deze oplossing voldoet volledig aan de behoefte van onze dieren. Vandaar dat wij ook voor de Bruinvissenbaai weer advies hebben gevraagd aan Van den Brink Koeltechniek.

Wij zijn trots op dit project!

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op!

Afspraak maken