Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

25/01/2017

Koudetechniek biedt toekomstperspectief

Koudetechniek als keuzevak

Vanaf komend schooljaar staat Koudetechniek op het programma van Talentstad Beroepscollege in Zwolle. Een slimme keus, want er is steeds meer vraag naar mensen met kennis van koudetechniek. Van airconditioning tot industriële koudesystemen, van vriesvak tot biertap.

Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste toekomstige monteurs, zegt accountmanager Wim Kanis van Van den Brink Koeltechniek in Kampen. Wie gemotiveerd en enthousiast is, is in deze branche verzekerd van een goede baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ben je op zoek naar een opleiding met een baan in de toekomst? Kies dan voor Koudetechniek. Dan zit je goed! ‘Het interessante van de koudetechniek is dat het heel breed is. Je bent zowel bezig met elektrotechniek, als werktuigbouw en een stukje ICT. Je hebt doorgroeimogelijkheden en je kunt in allerlei branches terecht: scheepvaart, horeca, industrie en bijvoorbeeld het supermarktwezen.

TalentStad werkt graag samen met het vooruitstrevende bedrijf. Leerlingen die voor het profiel PIE (Produceren, Installeren, Energie) hebben gekozen, kunnen vanaf het volgende schoolseizoen Koudetechniek erbij kiezen: 100 lesuren, waarvan 60% theorie en 40% praktijk. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk dat Koudetechniek, net als motorvoertuigen en transport & logistiek een doorlopende leerlijn wordt op TalentStad Beroepscollege.

Het mooie is dat Van dan Brink het lesmateriaal verzorgt en de docenten schoolt, dus we zijn er helemaal klaar voor, zegt relatiebeheerder Annemiek Brink van TalentStad Zwolle.