Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

18/01/2022

Lagere energierekening met een split airco

Airco’s hebben de afgelopen jaren het imago ‘energieslurpers’ verkregen. Onterecht, zeker in het geval van de nieuwste, energiezuinige airco’s van Mitsubishi. Deze airco’s zijn minimaal voorzien van energielabel A+, waardoor je verzekerd bent van lage gebruikskosten. Door de verbeterde technologie en stijgende gasprijzen is verwarmen met een moderne split airco zelfs voordeliger geworden dan verwarmen met de centrale verwarming!

Tot wel 40% kostenreductie op de energierekening

Wanneer je op dit moment opnieuw een energiecontract moet afsluiten betaal je gemiddeld € 2,14 voor één kuub gas. Voor één kilowattuur stroom betaal je zo’n € 0,28. Dat is ruim zeven keer zo weinig. Als je jouw huis momenteel volledig verwarmt met een centrale verwarming, dan kun je tot wel 40% op je energierekening besparen door een split airco te laten installeren. Deze draait namelijk volledig op stroom en kan zeer efficiënt verwarmen.

De exacte kosten van een airco zijn uiteraard van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlakte dat verwarmd moet worden, de isolatie van de woning én het energielabel van de airco. Wil je meer weten over onze split airco’s en de kosten hiervan? Plan een gratis adviesgesprek aan huis met één van onze specialisten.

Waarop letten bij de aanschaf van een airco?

Het energieverbruik van een airco is zeer afhankelijk van het type installatie, het energielabel en de geïntegreerde technologie. Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook voor airco’s. Installaties met energieklasse A+ of hoger zijn wat duurder in aanschaf, maar wel een stuk energiezuiniger. Verder ligt het energieverbruik bij airco’s met invertertechnologie tot wel 50% lager dan airco’s met traditionele systemen. Bij een traditioneel systeem heeft de airco twee standen; aan of uit. Als het te koud wordt slaat de airco aan en wanneer het te warm wordt slaat deze weer uit. Moderne airco’s met invertertechnologie bieden koelvermogen op het niveau dat op dat moment nodig is. En dat is niet langer ofwel 0% ofwel 100%, maar ook iedere waarde hiertussen. Hierdoor is de airco stiller én energiezuiniger.

Bij Van den Brink Koeltechniek werken wij bij voorkeur met apparatuur van het merk Mitsubishi. Zij houden zich continu bezig met innovatie en duurzaamheid en beschikken over gerenommeerde airco installaties die zich door de jaren bewezen hebben.

Gratis advies aan huis

We kijken graag samen naar de mogelijkheden, de uitdagingen en de oplossing! Een passende oplossing komt voort uit een goed gesprek.

Maak een afspraak