Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

25/10/2021

Nieuwbouwhuis; heb ik dan een airco nodig?

Je bent de trotse bezitter van een nieuwbouwhuis. En daar ben je natuurlijk super blij mee. Je huis is goed geïsoleerd en voorzien van isolerend hoogrendementsglas en kunststof kozijnen. En ineens vraag je je af of je in een nieuwbouwhuis eigenlijk ook een airco nodig hebt. We beantwoorden die vraag graag voor je.

Als je nieuwbouwwoning is voorzien van een warmtepomp heb je geluk. Dan blijft je huis in de zomer ook koel. Veel nieuwbouwwoningen beschikken echter niet over een dergelijke pomp en worden ondanks goede isolatie binnen erg warm. Nu hebben wij Nederlanders een voorliefde voor grote ramen. Omdat er dan zo lekker veel daglicht naar binnen valt, maar ook om lekker te kunnen gluren natuurlijk. Het nadeel is dat er door die ramen veel zonlicht naar binnen komt en dat ruimtes eenvoudig opwarmen en omdat de woningen zo goed geïsoleerd zijn, blijft die warmte een tijd binnen plakken. Daarom worden in nieuwe nieuwbouwwoningen vaak airco-installaties geplaatst.

Tegen oververhitting & ongezond binnenklimaat

Tijdens de zomer kan de temperatuur in nieuwbouwwoningen dus flink oplopen. Soms zo erg dat het binnen té warm wordt, door het ontbreken van goede ventilatie en zonwering. Het klimaat in de woning, ook wel binnenklimaat genoemd, wordt dan ongezond. Het is dan niet meer prettig om binnen te zijn. Je kunt zelfs gezondheidsklachten krijgen, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Of wat dacht je van een warme slaapkamer, waardoor je niet goed kunt slapen? Liever niet toch?
En wist je dat je met veel airco’s ook je woning kunt verwarmen. Dat is tijdens de koudere maanden dan weer ideaal. Je bespaart hiermee ook nog eens op je energiekosten. Een airco in huis levert al met al een hoop voordelen op.

Split unit

Om oververhitting van je woning tegen te gaan, en dus een gezond woonklimaat te creëren is een airco-installatie in huis een prachtige oplossing. Je kunt in principe kiezen uit een single split air-conditioning waarbij de installatie bestaat uit één buitenunit en één binnenunit of een multi unit installatie waarbij nog steeds één unit binnen wordt geplaatst, maar meerdere binnen. Bijvoorbeeld een unit in je woonkamer en een unit in je slaapkamer. Per binnenunit zelf de temperatuur bepalen. Wonen bij 19 graden en slapen bij een binnentemperatuur van 17 graden. Aan jou de keus.

Altijd aangenaam wonen

Dus een airco in je nieuwbouwwoning? Dat is gewoon een goed idee. Je loopt zo in de zomer geen kans op een oververhitte woning, maar vertoeft heerlijk binnen. En door je mooie grote ramen kun je genieten van het zomerse weer, de ondergaande zon en passerende mensen.

Van den Brink kan je alles vertellen over de juiste airco-installatie voor jouw woning. Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Gratis adviesgesprek aan huis

Eén van onze specialisten komt graag bij je langs om je te voorzien van een advies op maat voor jouw nieuwbouwhuis. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen