Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

13/05/2023

Steeds warmere zomers, wees goed voorbereid met een airco in huis

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Dat is een feit. Ook begint de zomer vroeger en eindigt later. Temperaturen van rond de 25 graden in april en oktober komen steeds vaker voor. De echte zomermaanden; juni t/m augustus doen er nog een schepje bovenop met temperaturen boven de 30 graden. Dagen achter elkaar. Die tropische warmte blijft niet buiten, maar dringt naar verloop van tijd ook je huis binnen. Met als gevolg dat het veel minder comfortabel is om binnen te verblijven; plaknachten die niet bevorderlijk zijn voor je humeur en het thuiswerken wordt er ook al niet veel beter op. Maar een koel huis in de zomer is gewoon mogelijk; met een airco-installatie.

Tropische temperaturen in huis

Je huis lekker koel houden in de zomer; vaak onbegonnen werk. Het sluiten van deuren, ramen en het gebruik van zonneschermen en screens is op den duur niet voldoende om de warmte uit je huis te houden. Ook avonden en nachten worden niet echt koel, waardoor alles tegen elkaar openzetten weinig nut heeft. De zomerse warmte in huis kan zorgen voor een flink aantal ergernissen. Met stip op 1 zal ongetwijfeld slecht(er) slapen staan. Slaapkamers worden vaak erg warm, zeker als de slaapkamer zich op de bovenste verdieping van de woning bevindt. Van een plaknacht, of meerdere achter elkaar, wordt niemand blij. Uit cijfers van het KNMI blijkt dat het aantal plaknachten in Nederland sinds de eeuwwisseling verviervoudigd is. Voor 2001 hadden we te maken met gemiddeld 4 warme nachten, nu zijn dat er jaarlijks 13. Ook komen de temperaturen in die nachten steeds vaker boven de 20 graden uit. Daarnaast werken we steeds meer thuis. Een thuiskantoor moet comfortabel werken. Of dat nu in de woonkamer of slaapkamer is, of een apart kantoor op zolder of in de garage. Werken in een (te) warme ruime leidt af en is ook niet gezond. Een ventilator biedt in alle situaties wel iets verkoeling, maar niet genoeg. Wat wel genoeg verkoeling biedt? Op een comfortabele manier? Een airco-installatie voor thuis.

Comfortabel wonen en werken dankzij een airco-installatie

Als het hoogzomers is, dan zijn de mobiele airco’s vaak niet aan te slepen. Ze lijken een goede oplossing, maar na een tijdje blijken ze toch wel erg veel stroom te verbruiken en ze zijn ook nog lawaaiig. Het is daarom beter om een goede airco-installatie aan te schaffen. We merken, gelukkig, dat steeds meer mensen kiezen voor een installatie. Dankzij een airco is een aangenaam woon- en werkklimaat in huis mogelijk. Jij regelt de temperatuur die jij prettig vindt. Je kunt ervoor kiezen om 1 bepaalde ruimte te koelen, of meerder ruimtes in huis. Bijvoorbeeld de slaapkamers en de zolder. Je kiest dan voor installatie van een split airco systeem. Oververhit thuiswerken en warme nachten behoren tot het verleden. Omdat we al eerder in het jaar, maar ook langer met hogere temperaturen te maken hebben, wordt een airco-installatie veel gebruikt om te koelen. Daarnaast kun je met een airco je huis ook prima verwarmen in de overige maanden.

Een goede voorbereiding

De beste tijd om een airco te laten plaatsen? In principe kun je een airco het hele jaar door laten plaatsen, maar wil je goed voorbereid zijn op de zomer? Laat dan je airco in de wintermaanden al installeren. Je kunt bij Van den Brink altijd op korte termijn een afspraak plannen voor installatie, dus ook in de zomer. We geven je graag advies aan huis om te kijken naar de mogelijkheden. Altijd in de regio! Van Kampen en Zwolle tot Almere en Apeldoorn: Wij ontwerpen, installeren en onderhouden jouw airco.