Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

17/02/2016

VMBO-leraren enthousiast over leergang koudetechniek

Van den Brink Koeltechniek BV heeft in de afgelopen periode diverse VMBO- scholen in de regio Kampen, Zwolle, Wezep, Elburg en Emmeloord benaderd om de leergang koudetechniek te introduceren. Hieruit voortvloeiend zijn er al diverse gesprekken geweest met leerkrachten en/of teamleiders uit het VMBO, Leo van Maris (NVKL), André van den Brink en Wim Kanis (Van den Brink Koeltechniek BV).

Koudetechniek: daar zit toekomst in!

Het VMBO heeft een vrije keuze in het opnemen van de opleiding in het lesprogramma. Echter is er in de sector een groot tekort aan vakmensen en is de jaarlijkse uitstroom groter dan de instroom door o.a. gepensioneerde werknemers. Daarom is het voor de leerlingen een zeer interessante en uitdagende opleiding, waar veel toekomst in zit.

Kennis maken met Koudetechniek

Er zijn al een aantal bezoeken geweest door de leerkrachten en teamleiders aan Van den Brink Koeltechniek BV, waarbij het bedrijf is geïntroduceerd en de stagemogelijkheden zijn besproken. Ook is hierbij de mogelijkheid geboden om praktijk- en/of gastlessen aan te bieden onder begeleiding van eigen gecertificeerde monteurs.

Inmiddels heeft de eerste leerling zijn weg gevonden naar Van den Brink Koeltechniek BV. Nadat hij zijn VMBO succesvol had afgerond is hij begonnen aan de BBL-opleiding Elektrotechniek, Industriële producten en systemen. Eind januari starten er nog 2 nieuwe leerlingen hun stage bij dit bedrijf.

Van den Brink Koeltechniek BV hoopt op deze manier veel scholen en leerlingen enthousiast te maken, om de instroom van jonge vaktalenten in de koudetechniek te bevorderen.

Op zoek naar een stage?

We zijn erkend leerbedrijf en altijd op zoek naar koele gasten!

Bekijk de vacatures