Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

09/08/2021

Waarom een airco in huis?

De vraag der vragen als het gaat om een airco in huis, is toch wel “Waarom een airco in huis?” Tja…daar zijn eigenlijk best een aantal antwoorden op te geven. Wij vertellen je in dit blog graag de ‘daaroms’ om vooral een airco in huis te hebben.

Reden 1; zomers steeds warmer en langer

Steeds meer mensen hebben er één; een airco in huis. Al dan niet aangemoedigd door de zomers die in Nederland steeds tropischer worden. Een aantal dagen met temperaturen boven de 30 graden is allang niet uitzonderlijk meer. Het gevolg is wel dat het huis snel opwarmt en dat die warmte blijft hangen in huis. Dat voelt niet comfortabel en is ook niet bevorderlijk voor de nachtrust; dat brengt ons meteen bij de volgende daarom.

Reden 2; een prettige nachtrust

Niet goed kunnen slapen van de warmte; een crime. En dat terwijl een goede nachtrust toch echt belangrijk is. Het zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk herstelt en overdag goed kunt functioneren Bijvoorbeeld op je werk. Met een airco in huis geniet je ook ’s nachts van een aangename temperatuur op je slaapkamer. En terwijl je anderen hoort klagen over de zoveelste plaknacht, denk jij alleen maar aan je koele slaapkamer.

Reden 3; aangenaam thuiswerken

Hybride werken wordt steeds normaler. Dat betekent dat we kantoordagen afwisselen met thuiswerken. Met een beetje geluk heb je een thuiskantoortje op zolder. Veel thuiswerkers zitten ook aan de keukentafel of in de slaapkamer. In een te warme ruimte werken is niet ideaal. Je productiviteit heeft er behoorlijk onder te leiden. Een prettige thuiswerkomgeving wordt niet alleen bepaald door een goede stoel en snel internet, maar ook door een prettig binnenklimaat. Of je nu op je mooie zolderkantoor zit of aan een bureau in je slaapkamer. Met een airco in huis kun je gedurende warme periodes ook aangenaam thuiswerken.

Reden 4; om in de winter je huis te verwarmen

Een airco gebruik je allang niet meer om alleen je huis te verkoelen. Wat veel mensen niet weten is dat een airco ook warme lucht kan blazen, waardoor je je huis prima kunt verwarmen met airco-installatie. Je hoeft je cv minder (intensief) te gebruiken en het is daardoor ook nog eens energiezuiniger. Een airco kun je dus in principe het hele jaar door gebruiken. Denk voor een optimale werking wel aan periodiek onderhoud van je airco-systeem.

Reden 5; installatie vaak binnen één dag

Het installeren van een airco in huis is geen grote verbouwing. Integendeel zelfs; de installatie van een airco in huis neemt vaak maar een dag in beslag! En je hoeft je ook geen zorgen te maken over veel troep en afval. Onze monteurs zullen na afloop van de installatie de ruimtes waar ze geweest zijn schoon en netjes achterlaten.  

Reden 6; omdat ze je leefomgeving aangenamer maken

Al met al maakt een airco in huis je leefomgeving aangenamer; het hele jaar door. Je leeft, slaapt en werkt fijner in je huis. Je hoeft niet op te zien tegen hoge temperaturen in de zomer. Eigenlijk heb je het beste van beide werelden; als het nog aangenaam is vertoef je lekker buiten. Wordt het je toch te warm? Dan verhuis je naar binnen naar de aangename koelte die de airco je geeft.