Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Wat kost een airco plaatsen eigenlijk?

Een belangrijke én terechte vraag als het gaat om het plaatsen van een airco; wat kost een airco plaatsen. Het aanschaffen en laten installeren van een airco is een behoorlijke investering, maar wel een investering die de moeite waard is. Wij geven niet alleen antwoord op de vraag ‘wat kost een airco plaatsen’, maar ook kort waar je op moet letten bij het plaatsen van een airco en welke voordelen deze investering je oplevert.

Verschillende prijzen voor een airco-installatie

Airco-installaties zijn verkrijgbaar voor verschillende prijzen. De prijs is van een aantal factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de kwaliteit van de airco, maar ook de koelcapaciteit waarover de airco moet beschikken en het aantal binnenunits bepalen de prijs van de airco-installatie. Een goedkopere airco lijkt misschien reuze aantrekkelijk, maar bedenk je ook dat deze installaties vaak minder lang meegaan en meer geluid produceren. Je kunt er bij airco-installaties dus over het algemeen wel vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit.

Laat je airco installeren door een erkend installateur

Een airco-installatie plaatsen kun je het beste overlaten aan een expert, ook al ben je een begenadigd klusser. Vaak geldt dat bij de aanschaf van een split airco, want zo wordt een airco-installatie genoemd, ook de montage wordt verzorgd. Je weet dan zeker dat je airco-installatie in huis op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

——————–

Voordelen van een airco-installatie

Steeds meer mensen kiezen voor een airco-installatie. Dat blijkt uit actuele cijfers en als aanbieder merken we dat zelf ook. De warmere én langere zomers dragen hieraan bij. Je wilt het hele jaar door comfortabel kunnen wonen in je huis en een aangename temperatuur is daar onderdeel van. Met een airco- installatie kun je zelf de temperatuur in huis regelen. Heb je zowel een airco op je slaapkamer als in je woonkamer? Dan kun je die apart van elkaar bedienen. Je hebt zelf volledige controle. Daarnaast kun je met veel airco-installaties je huis verwarmen op koudere dagen, daarmee kun je zelfs besparen op je energierekening. En tenslotte zorgt een airco voor schone lucht in huis, omdat de lucht gefilterd wordt.

Wat kost een airco plaatsen – ons antwoord

Je hebt kunnen lezen dat de prijzen van een airco afhankelijk zijn van een aantal factoren. Bij ons schaf je al een airco-installatie voor thuis aan vanaf €1.995.-, inclusief montage. Voordat we je airco komen plaatsen hebben we een uitgebreid adviesgesprek met je gehad. Omdat we weten wat je wensen zijn kunnen we een duidelijke offerte opstellen. En bij ons geldt; geen verrassingen achteraf. De prijs die op de offerte staat, is de prijs die je betaalt. We installeren je airco binnen een dag en vaak zonder dat er ingrijpende werkzaamheden in huis uitgevoerd hoeven te worden. En is je airco eenmaal in gebruik? Laat ‘m dan periodiek onderhouden, zo heb je er jarenlang plezier van.

Gratis advies aan huis

Onze specialisten komen graag bij je langs voor een gratis advies op maat. Nadat we weten wat jouw wensen zijn kunnen we een duidelijke offerte opstellen.

Plan een adviesgesprek