Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Airco in Zeist

Verwarmen met airco in Zeist, wist je dat dit kon? Al enige jaren worden moderne airco’s uitgerust met een verwarmingsfunctie. Het betreft niet zomaar een extra functie; je woning of bedrijf in Zeist kun je met airco zeer efficiënt verwarmen. De ingebouwde warmtepomp haalt een zeer hoog rendement, veel hoger dan de zuinigste cv-installatie. Als expert in klimaatbeheersing kunnen wij van Van den Brink Koeltechniek je deskundig adviseren over de juiste airco met verwarming. Bespaar ook op gas en laat bij jou in Zeist airco installeren door onze vakkundige installateurs.

——————–

Van den Brink Koeltechniek heeft in december 2020 een heel aantal airconditioning installaties geplaatst, zowel in de huiskamers als op de bovenste verdieping van onze locatie in Zwolle. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat voor onze bewoners én onze verzorgers. Juist op warme dagen waar de warmte naar boven stijgt, zien we dat de airco’s voor een aangename temperatuur zorgen. Erg goede service en korte lijntjes, we zijn erg blij met het resultaat! – Huub Paus

Driezorg

Bespaar op je energierekening door te verwarmen met airco in Zeist

Met een airco van Van den Brink Koeltechniek ben je altijd verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Een airco kan namelijk meer dan alleen verkoelen. Onze uiterst duurzame airco’s kunnen namelijk koelen én verwarmen. Onze monteurs zijn sterk in elk merk airconditioning. Wij plaatsen airco’s in onder andere woonhuizen, supermarkten en bedrijfsgebouwen.

Om het lage energieverbuik op peil te houden en de levensduur van de airco te verlengen, is onderhoud nodig. Onze monteurs zorgt naast de installatie ook voor het nodige onderhoud aan de airconditioning.

Waarom verwarmen met airco?

Het is maar goed dat je deze pagina hebt ontdekt. Wij kunnen je namelijk precies vertellen hoe je op de energiekosten kunt besparen, door bij jou in Zeist airco te laten installeren. Steeds meer huishoudens gaan op zoek naar alternatieven voor verwarmen met gas. De trend om ‘van het gas af te gaan’ werd ingezet toen de gaswinning in Groningen enkele jaren geleden drastisch werd verminderd. De recente ontwikkelingen in Oost-Europa, met stijgende gasprijzen als gevolg, doen daar nog een schepje bovenop. Ben je op zoek naar airco in Zeist, kies er dan een met ingebouwde warmtepomp. Het mooie is: vrijwel alle moderne airco’s kunnen je woning of bedrijfsruimte(s) verwarmen.

Verwarmen met airco: zo werkt het

Top, jouw airco kan dus koelen én verwarmen. Er zit géén verwarmingselement in de airco en er vindt geen verbranding plaats. Nu ben je vast benieuwd hoe het dan wél werkt. 

Het principe is als volgt: zoals je vast wel eens gezien hebt in Zeist bestaat een (split unit) airco uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. In de koelstand onttrekt de airco warmte uit de ruimte en voert deze af naar buiten. Stel je jouw airco in Zeist in op verwarmen, dan verandert deze in een lucht-lucht warmtepomp. Niet door te transformeren als een Autobot of Decepticon, maar dankzij de ingebouwde invertertechnologie. Nu onttrekt de buitenunit warmte uit de buitenlucht. De warme lucht wordt via de binnenunit de gewenste ruimte in geblazen.

Zelfs als het buiten vriest

Het is even omdenken: de buitentemperatuur wordt o.a. bepaald door de aanwezigheid van thermische energie, oftewel warmte. Ook wanneer het buiten vriest zit er thermische energie in de lucht, alleen in mindere mate. Jouw airco-warmtepomp moet dan weliswaar harder werken om de warmte uit de lucht te halen, maar slaagt er toch in om je op een aangename binnentemperatuur te trakteren. De minimale temperatuur waarbij dit nog werkt verschilt per airco. In Zeist wordt het zelden kouder dan -100C, waarbij de meeste airco’s nog prima kunnen verwarmen.

Back to basic: welke soort airco heb je nodig?

We lieten hierboven al even de term ‘split unit’ vallen. Dat is een van de soorten airco’s die je kunt laten installeren. Daarnaast zijn multi-split airco’s en mobiele airco’s gangbare soorten. Die laatste soort zullen wij je als airco-installateur niet aanraden. Mobiele airco’s zijn relatief goedkoop, maar wat ons betreft geen oplossing voor de lange termijn. Laat dat je koud, zoek dan gerust in Zeist naar een mobiele airco. We zullen nu de andere twee soorten toelichten. Binnen deze soorten hebben we diverse merken en uitvoeringen beschikbaar en we adviseren je persoonlijk welke voor jouw situatie de beste is.

Split unit airco

Wil je één ruimte in huis of in je bedrijf in Zeist met airco uitrusten, kies dan voor een split unit airco. Deze bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, die samenwerken om de gewenste ruimte te verwarmen en verkoelen. De motor, die het meeste geluid produceert in de airco-installatie, zit in de buitenunit. De binnenunit is doorgaans fluisterstil.

Multi-split airco’s

Multi-split airco’s bestaan uit één buitenunit en meerdere binnenunits. Wil je meerdere ruimtes in Zeist met airco verkoelen en verwarmen, dan is dit jouw soort airco. Je kunt zo de temperatuur regelen in maximaal 5 ruimtes tegelijk. Is je airco krachtig genoeg, dan kan één airco-installatie in Zeist je gehele cv-installatie vervangen.
Daarnaast zijn er diverse features waarop je jouw airco in Zeist kunt uitzoeken. Wil je bijvoorbeeld een airco met afstandsbediening, of eentje met een wifi-verbinding die is in te stellen via een app? We leggen je graag alle opties voor.

Airco in Zeist laten installeren

Wij hebben diverse duurzame airco’s op voorraad voor zowel bedrijven als woningen. Neem je contact met ons op, dan kijken we samen welke de beste uitvoering voor jou is. Vervolgens maken we een afspraak voor de installatie van de airco bij jou in Zeist. Het is belangrijk dat de installatie vakkundig wordt uitgevoerd. Niet alleen voor een goede werking, maar ook omdat airco’s gassen bevatten die niet vrij mogen komen. Wees gerust: onze monteurs zijn allen F-gassen- en STEK-gecertificeerd. Je hebt met Van den Brink Koeltechniek gegarandeerd jarenlang plezier van de airco in je woning, winkel, horecagelegenheid of bedrijfspand in Zeist. Dat geldt helemaal wanneer je door ons ook het onderhoud laat verzorgen.

Airco in Zeist laten onderhouden

Je wilt uiteraard op ieder moment een aangename temperatuur. Daarom moet jouw airco in Zeist altijd goed werken. Laat dat maar aan onze onderhoudsmonteurs over. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt voorkomen we storingen. Bovendien houden we jouw binnenklimaat gezond door de airco-installatie schoon te maken. Mocht er een keer een defect optreden aan je airco, dan zijn we snel in Zeist om deze te verhelpen.

Maak een afspraak voor airconditioning in Zeist

Wil je jouw woning of bedrijf in Zeist duurzamer maken en besparen op energiekosten? De klimaatexperts van Van den Brink Koeltechniek adviseren je graag. We leveren altijd maatwerk, zodat je maximaal rendement haalt uit je airco-installatie. Maak daarom nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Word je warm van wat we te bieden hebben, dan komt onze adviseur bij jou aan huis of aan de zaak in Zeist voor airco-advies op maat. We brengen je wensen in kaart en stellen dé airco-installatie voor jou samen. Daarna komen we nogmaals naar Zeist om je airco te plaatsen. Met Van den Brink Koeltechniek heb jij de controle over je woon- en werkklimaat. Klaar om zorgeloos te koelen en verwarmen? We horen graag van je! Maak direct een afspraak en vertel ons jouw wensen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je om een passende airco installatie voor jouw specifieke situatie te vinden. Bel ons op via 038 – 333 27 35 of stuur een e-mail. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook. Wij hebben al airco’s geplaatst in onder andere Zeist, Zwolle, Dronten, Vaassen, Meppel, Genemuiden, Almere, Apeldoorn  en Kampen.

Adviesgesprek inplannen