Whatsapp icon

Al vanaf € 1900 een split airco in huis!

Split airco

Kies je voor een airco-installatie in huis, dan hebben we het 9 van de 10 keer over een split airco. Dat is een buitenunit, je hebt ze vast wel eens zien hangen, en een binnenunit, vaak bovenaan je muur. Op deze pagina de volle aandacht voor de split airco.

Gratis advies aan huis

Split of multi split airco in (bestaande) woningen

De vraag naar vaste airco’s stijgt nog elk jaar. Al jaren worden airco-installaties gebruikt in commerciële ruimtes, zoals kantoor- en winkelpanden. Airco-installaties in woningen zijn met een flinke opmars bezig. Meestal wordt gekozen voor een split airco, omdat dit voldoende is om de gewenste ruimte te koelen, bijvoorbeeld de benedenverdieping of slaapkamer. Wanneer je meerdere ruimtes wilt koelen, kies je voor een multi split airco-installatie. Je hebt dan 1 buitenunit die gekoppeld is aan meerdere binnenunits die afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. In de grotere woningen wordt nog wel eens gekozen voor een multi split airco.

Hoe werkt een split airco-installatie eigenlijk?

Een split airco werkt op basis van een warmtepompsysteem. Hierbij wordt koelvloeistof rondgepompt in de leidingen van de binnen- en buitenunits. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de warmte verdwijnt uit de binnenruimte en vervolgens afgevoerd wordt naar de buitenunit.

De warme lucht in de buitenunit wordt door een condensor gecondenseerd en weer omgezet naar koude koelvloeistof. De koelvloeistof gaat weer terug naar de binnenunit, waar het hele proces zich weer herhaalt.

Meer dan alleen verkoelen

Naast verkoelen kan een split airco, uitgerust met een warmtepompsysteem, ook verwarmen. Zo kan de split airco-installatie gedurende de wintermaanden gebruikt worden als verwarming. En je vraagt je misschien af of dit dan ook zorgt voor een hogere energierekening? Het antwoord is nee. Een split airco is juist energiezuinig. Daarnaast kan dit type airco-installatie ook:

    • Ontvochtigen; De lucht in de ruimte droger maken. En drogere lucht voelt minder warm aan;

 

    • Verschillende ruimtes op temperatuur houden;

 

    • Zuiveren; met een aantal airco’s is het mogelijk om lucht te zuiveren aan de hand van speciale filters.

 

Vraag onze experts naar alle mogelijkheden.

Wat zeggen onze klanten?

Google reviews

Geen geluidsoverlast met een split airco

Er wordt nog wel eens gedacht dat een airco-installatie altijd geluid maakt. Bij mobiele airco’s is dit inderdaad het geval. Deze produceren hoorbaar geluid, dat als hinderlijk ervaren kan worden. Goede split airco-installaties zijn muisstil. Je hoort enkel het bewegen van de lucht.

Vakkundige montage van jouw airco

Schaf je een split airco bij ons aan? Dan verzorgen wij de montage natuurlijk ook voor jou. Je kunt er van op aan dat we dat op een vakkundige en nette manier doen. Binnen een dag hebben we je split airco geïnstalleerd.

——————–

Maak nu een afspraak voor een gratis advies aan huis

Maak een afspraak en vertel ons jouw wensen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je om een passende airco installatie voor jouw specifieke situatie te vinden.

Neem contact op