Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

21/03/2024

Een airco in de Slaapkamer een go or no go?

Slapen met een airco aan is voor velen dé uitkomst in de warme zomermaanden. Nachtenlang het gevoel hebben alsof je in een hete luchtcabine slaapt is namelijk alleen al een reden om het heet onder je voeten te krijgen. Dus heb jij meer dan genoeg van die bloedhete plaknachten die je urenlang wakker houden en wil jij deze keer wel voorbereid de zomer in gaan? Lees dan even verder over een airco in de slaapkamer!

Verbeter je slaapkwaliteit

Wanneer de buitentemperatuur zijn kookpunt bereikt ben jij dagelijks in de weer om deze temperaturen ook daadwerkelijk buiten te houden. Toch ontkom je er vaak niet aan dat jouw huis, ondanks alle inspanningen, warmer wordt. Zo kan jouw slaapkamertemperatuur aan het eind van de dag zomaar 25+ graden zijn. Dit terwijl een koele 16 tot 18 graden gezien wordt als een optimale slaapkamertemperatuur.

Kan een airco in de slaapkamer mijn slaapkwaliteit beïnvloeden?

Het zal je waarschijnlijk dan ook niet verbazen dat een airconditioning in jouw slaapkamer zeker bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit. Naast het verkoelen van jouw slaapkamer naar de juiste temperatuur, zijn onze Mitsubishi Heavy Industries airconditioningunits uitgerust met geavanceerde filtertechnologie die effectief geurtjes, pollen, en stof uit de lucht zuivert. Optioneel kunnen deze units zelfs worden uitgebreid met desinfectiefuncties om virussen te weren zodat jij in een gezonde slaapomgeving tot rust kan komen. Behalve een ticket naar dromenland biedt een airco in je slaapkamer dus ook een gezonde nachtrust!

Wachttijd loopt op! Van den Brink Koeltechniek

Kun je slapen met de airco aan?

Ja, je kunt slapen met de airco aan. Hierbij is wel belangrijk dat de airco juist ingesteld is. De meest voorkomende fout hierbij is de verkeerde instelling van de luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid op jouw slaapkamer bevind zich namelijk tussen de 40 en 60 procent. Zakt deze onder de 40% dan brengt dat een droge neus, keel of ogen in de ochtend. Zorg ervoor dat de koude luchtstroom niet direct op jouw lichaam is gericht maar pas de luchtstroomrichting aan (omhoog/omlaag en links/rechts) voor een gelijkmatige kamertemperatuur of laat deze automatisch beheren met de automatische klepfunctie.

Op gebied van veiligheid hoef je daarnaast ook niks te vrezen tijdens jouw welverdiende nachtrust. A-merken zoals de Mitsubishi Heavy Industries Airconditioners zijn uitgerust met de laatste technologieën, waardoor ze aan veiligheid niks tekort doen. Laat daarbij je airco installeren door een professional zoals Van den Brink Koeltechniek. Al onze installateurs zijn gecertificeerd en goed geïnformeerd over alle veiligheidsrisico’s van jouw airconditioner!

Ben je bang dat niet de hoge temperaturen je wakker houden maar juist het geluid van de airconditioner zelf? Ook hierbij hoef je je geen zorgen te maken. De Mitsubishi Heavy Industries airconditioners hebben een fluisterstille werking en zelfs een lager geluidsniveau dan andere merken.

Installeren van een airco in jouw slaapkamer

Moet ik een professional inhuren voor de installatie van een airco in de slaapkamer? Wij raden altijd aan om de installatie van jouw airconditioner door een erkend installatiebedrijf te laten doen. Voorkom problemen en laat jouw airco installeren door Van den Brink Koeltechniek. Wij mogen met trots de nodige kwaliteitskeurmerken dragen waaronder het NVKL-Keurmerk. NVKL-erkende installateurs zijn specialisten in koudetechniek en klimaatbeheersing. Daarnaast zijn onze installateurs F-gassen gecertificeerd waardoor onder andere een optimale en veilige aansluiting gegarandeerd is.

Conclusie

Is een airco in de slaapkamer een goed idee? Jazeker, vooral als jij het lastig vindt om in slaap te komen tijdens de warme zomermaanden. Voor veel mensen biedt slapen met een airco een verademing, en dat het het hele jaar rond. Met temperaturen die binnenshuis in de zomer tot boven de 25 graden kunnen stijgen, is het niet verrassend dat airconditioners een positieve invloed hebben op de slaapkwaliteit. Deze units koelen niet alleen af naar een optimale temperatuur van 16 tot 18 graden maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Belangrijk is het juist instellen van de airco, zowel de temperatuur, luchtstroom als luchtvochtigheid, om ochtendlijk gesnotter te voorkomen. Voor de installatie en veilig gebruik is het aan te raden een professioneel en gecertificeerd installatiebedrijf in te schakelen, zodat je eindelijk kunt genieten van een koele nacht!

Gratis adviesgesprek aan huis

Langzaam aan het opwarmen door alle kwaliteiten van de Mitsubishi airconditioners? Laat je adviseren door een van onze specialisten!

Contact opnemen