Whatsapp icon

24-uurs service

Vakkundige monteurs

Snelle oplossingen

Terug

30/05/2024

Split en multi split: Meerdere kamers koelen of verwarmen

Een split airco is het meest gekozen type airco, en dat is niet zonder reden. Een split airco combineert namelijk één binnenunit met één buitenunit, wat zorgt voor een efficiënte en gerichte koeling of verwarming van een enkele ruimte. Wil je meerdere kamers koelen of verwarmen? De multi split airco verbindt meerdere binnenunits met één buitenunit, waardoor je de temperatuur in verschillende ruimtes onafhankelijk van elkaar kunt regelen. Een split en multi split airco is daarom de alles-in-één-oplossing voor elke woning!

Completeer jouw woning met de meest gekozen oplossing

Je woont er al een tijdje, maar toch heb je nog steeds het gevoel dat er iets mist in huis. Van den Brink Koeltechniek weet precies wat jouw woning nodig heeft: een multi split airco! Een multi split airconditioning biedt je het beste van twee werelden het hele jaar door. In de zomer genieten van heerlijk koele ruimtes, terwijl het aircosysteem in de wintermaanden zorgt voor knusse warmte in huis. Met de mogelijkheid om elke kamer afzonderlijk te koelen of te verwarmen, heb je altijd de perfecte temperatuur precies waar je die nodig hebt.

Wil je bijvoorbeeld meerdere slaapkamers koelen of verwarmen? Of toch liever de woonkamer en zolder? Of allemaal tegelijk? Met de flexibele temperatuurregeling van een multi split airco regel je individueel en snel de temperatuur van 1 tot 5 verschillende ruimtes. Met deze innovatieve en efficiënte oplossingen verbeter jij daarom niet alleen je wooncomfort, maar bespaar je ook op energiekosten dankzij de energiezuinige werking. Bovendien zorgt de fluisterstille airco voor een rustige leefomgeving zonder geluidsoverlast. Kies jij ook voor een multi split airco van Van den Brink Koeltechniek?

Wachttijd loopt op! Van den Brink Koeltechniek

Single split airco

Een single split airco bestaat uit één binnenunit die verbonden is met één buitenunit. Hierdoor kan je heel gericht een specifieke ruimte in jouw huis of op kantoor zowel koelen als verwarmen. Denk hierbij aan je slaapkamer of woonkamer, waar je snel een aangename temperatuur wilt hebben. Het systeem is in veel gevallen binnen 1 werkdag door ons geïnstalleerd en biedt een goede oplossing om je huis van meer comfort te voorzien!

Multi split airco

Met een multi split airco kun je meerdere ruimtes in je huis onafhankelijk van elkaar koelen of verwarmen. Dit systeem verbindt meerdere binnenunits met één buitenunit, waardoor je bijvoorbeeld de temperatuur in de slaapkamer anders kunt instellen dan in de woonkamer. Hierdoor wordt de lucht efficiënt verdeeld, zodat je het comfort in je hele huis of op kantoor naar eigen wens kunt aanpassen, zonder meerdere buitenunits nodig te hebben.

Radiator of airco?

Een veel gestelde vraag aan Van den Brink Koeltechniek is wat het verschil is tussen een airco die kan verwarmen en een traditionele radiator. Een belangrijk voordeel van een airco is dat deze een ruimte veel sneller kan verwarmen dan een radiator. Dit betekent dat je de vraag naar warmte kunt richten op de momenten dat je het echt nodig hebt, waardoor je energie bespaart. Een radiator moet bovendien vaak continu aanstaan, zelfs als je niet in de kamer bent. Daarbij biedt een radiator geen mogelijkheid tot koeling in de zomer, terwijl een multi split airco dit natuurlijk wel kan!

Bij nieuwbouwprojecten zien we ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor een multi split airco in plaats van een conventionele radiator. Het compacte design van een multi split airco maakt het ideaal voor elke ruimte in huis, waar elke vierkante meter telt.

Van Den Brink Koeltechniek Particuliere Airco Werking

Zet gezondheid op 1

Moderne airconditioningsystemen zijn uitgerust met geavanceerde luchtfilters die stof, pollen en andere allergenen effectief verwijderen. Dit is natuurlijk erg fijn voor mensen met allergieën of astma, omdat de lucht in huis schoner en vrijer van irriterende stoffen blijft. Daarnaast kunnen deze airco’s de lucht ontvochtigen, wat helpt om schimmelvorming en de groei van bacteriën te voorkomen.

Naast het zuiveren van de lucht, zorgen split en multi split airco’s ook voor een constante luchtcirculatie, wat onder andere de griep buiten de deur houdt en kans op ziekten vermindert die voortkomen uit stilstaande en vervuilde lucht. De temperatuurregeling per ruimte zorgt ervoor dat je een ideaal binnenklimaat kunt creëren, wat zorgt voor een betere nachtrust en verhoogde productiviteit overdag. In de wintermaanden werkt jouw multi split airco dan weer als warmtepomp, die verwarming biedt zonder de lucht uit te drogen, wat huidirritaties en droge ogen helpt voorkomen.

Van den Brink installeert je airconditioning in huis:

  1. 1

    Binnen 1 dag

  2. 2

    Netjes en vakkundig (met een coole werkwijze)

  3. 3

    Door een vriendelijke monteur

Kiezen voor een split of multi split airco: Wat past bij jouw woning?

Bij het kiezen van een aircosysteem voor jouw woning is het belangrijk om te weten welke oplossing het beste aansluit bij jouw behoeften. Een split airco is ideaal voor het koelen of verwarmen van een enkele ruimte, zoals een woonkamer of slaapkamer. Wil je de temperatuur regelen in meerdere, onafhankelijke ruimtes dan biedt een multi split airco de perfecte oplossing.

Bij Van den Brink Koeltechniek bieden we zowel split als multi split airco’s. Onze ervaren professionals zorgen voor een snelle en vakkundige installatie en stellen jouw wensen en behoeften centraal. Zo kan je binnen de kortste keren genieten van jouw airco installatie in huis. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek welke airconditioning het beste past bij jouw woning. En geloof ons, een airco-installatie zal deze zomer nog eens van pas komen!

Gratis adviesgesprek aan huis

Langzaam aan het opwarmen door alle kwaliteiten van de multi split airconditioners? Laat je adviseren door een van onze specialisten!

Contact opnemen